Artikel
Camilla Kvartofts sorg efter beskedet

Camilla Kvartofts sorg efter beskedet

by fettmin13 mars, 2018

SVT:s stora tittarsuccé ”Veckans brott” med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft läggs ner. 

Camilla Kvartoft uttrycker sorg över att inte längre jobba med kriminalserien och kommer att sakna kollegan.

– ”Veckans brott” med Leif är det största jag har gjort i hela min yrkeskarriär, och det absolut roligaste, säger programledaren.

Populära kriminalprogrammet ”Veckans brott” i SVT går i graven. Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lotsat tittarna genom 161 avsnitt i åtta års tid. 

Camilla Kvartoft har känt till beslutet en tid och är stolt över att den sista säsongen haft rekordtittarsiffror. Men trots att de slutar på topp känns det tungt.

– Det är sorgligt. När jag började med det här trodde jag ju aldrig att vi skulle hålla på så här länge. Någon gång måste det tyvärr ta slut. 

 

LÄS MER: Leif GW slutar göra ”Veckans brott” – programmet läggs ner 

 

Camilla Kvartoft hyllar Leif GW Persson

Camilla Kvartoft säger att hon kommer sakna att jobba med Leif GW Persson.

– Jag hoppas vi kommer hålla kontakten framöver. Jag måste säga att sända ”Veckans brott” med Leif är det största jag har gjort i hela min yrkeskarriär, och det absolut roligaste. 

Programledaren kan inte annat än att hylla sin kollega, som hon menar är en stor anledning bakom programmets framgångar.

– Han har ju allt. Han har varit med om så många saker, det är verkligen en historiebok att ösa ur. Sedan har han det här otroligt underfundiga, formuleringsförmågan och humorn. 

– Det speciella med ”Veckans brott” har varit att vi är ett seriöst samhällsprogram, samtidigt finns en underhållande dimension. Det har gjort att vi har lyckats dra in en så stor publik, och det är ju Leifs förtjänst. Att göra ett program som når den här stora publiken med ett viktigt budskap – det är när public service är som bäst. 

Camilla Kvartoft kommer fortsätta på SVT och jobba med ”Agenda”. Framöver väntar ett stort uppdrag, då hon ska leda partiledarutfrågningarna inför höstens val.

 

LÄS MER: Leif GW:s makt – så byggdes SVT:s ”Veckans brott”