Artikel
MTV-programmet stoppas efter påstådda övergrepp

MTV-programmet stoppas efter påstådda övergrepp

by fettmin18 maj, 2018

Programledaren Nev Schulman anklagas för att försökt tvinga till sig sex av en kvinnlig deltagare. Nu pausas inspelningen av ”Catfish” tills vidare. 

– Vi tar dessa anklagelser på stort allvar, säger en talesperson för MTV, enligt The Daily Beast.

Nev Schulman, 33, är programledare och exekutive producent för MTV:s succéprogram ”Catfish”. Nu anklagas Schulman för sexuella trakasserier och inspelningen av nästa säsong pausas.

– Vi tar dessa anklagelser på stort allvar. Vi jobbar med produktionsbolaget Critical Content för att genomgå en grundlig utredning. Tills utredningen är klar har vi pausat all inspelning, säger en talesperson på MTV, enligt Daily Beast.

Nev Schulman ska ha försökt tvinga till sig sex av Ayissha Morgan som medverkade i programmet 2015. Hon har publicerat två videos på Youtube där hon påstår att programledaren trakasserade henne sexuellt under hela inspelningsperioden. 

Enligt Morgan ska Schulman inte ha godtagit att hon är lesbisk utan ha menat att hon ”inte har träffat rätt man ännu”. 

 

LÄS MER: 6 tecken på att den du dejtar kan vara en bluff 

 

Nev Schulman förnekar anklagelserna

”Vad som beskrivs i den här videon har inte inträffat och lyckligtvis har jag flertalet av gamla kolleger som var närvarande under den här tidsperioden som är villiga att säga sanningen. Jag har alltid varit transparent med mitt liv och har alltid tagit ansvar för mina handlingar – men de här anklagelserna är falska”, skriver Nev Schulman i ett uttalande till tidningen. 

”Catfish” började som en amerikansk dokumentärfilm 2010 där Nev Schulman träffar en tjej som han har haft en relation med på Facebook. I verkligheten visar det sig att tjejen är någon helt annan och haft en fejkad profil på Facebook. 

Filmen blev en succé och starten för realityserien ”Catfish” där Nev Schulman gick in som programledare och hjälper människor att reda ut om deras internetromanser är äkta. Realityserien har precis avslutat sin sjunde säsong.