Artikel
Rykte: Dessa butiker är först ut med Apple Pay

Rykte: Dessa butiker är först ut med Apple Pay

by fettmin18 oktober, 2017

Uppdaterad 2017-10-18:

Macpro.se fortsätter att pumpa ut rykten inför Apple Pay-lanseringen i Sverige. Enligt uppgifter till sajten kommer tre butiker vara först ut i landet – nämligen Elgiganten, Pressbyrån och 7-Eleven. Förutom dessa tre kedjor kommer även betallösningen iZettle få stöd från start.

Att just Pressbyrån och 7-Eleven får stöd samtidigt är ingen slump. Båda ägs nämligen av norska Reitangruppen genom det svenska bolaget Retain Servicehandel i Sverige AB.

Vidare skriver Macpro.se att även Danmark och Finland får Apple Pay i nästa vecka. Om det är samma datum framgår dock inte.

Uppdaterad 2017-10-17:

Apple har sedan tidigare utlovat att Apple Pay ska komma till Sverige ”innan året är slut”. Någon tidpunkt har vi dock inte fått, varken datum, vecka eller ens månad.

Men nu verkar det hända saker. Sajten Macpro.se skriver nämligen att Apple och Nordea ingått partnerskap och att Apple Pay lanseras redan i nästa vecka.

Närmare bestämt är det tisdag den 24 oktober som Nordea och Apple ska lansera tjänsten. Några fler detaljer framkommer dock inte, exempelvis om fler banker är redo eller om detta är en exklusivitet för Nordea en tid framöver.

Tidigare rykten:

Feber rapporterade tidigare att en läsare hörde av sig med bilder på både en Apple Watch och en Iphone som visade Apple Pay i Wallet, och i inställningarna för klockan på Iphone. Ett felmeddelande med texten ”Kunde inte ställa in Apple Pay” dök upp på telefonen.

Dessutom har Apples supportsidor för Apple Pay blivit översatta till svenska. En del av dessa sidor var översatta redan tidigare‚ men nu är all information om hur vi betalar med Apple Pay, hur handlare kan göra sig redo för betalningstjänsten, huruvida vi får fortfarande får poänger och förmåner från våra kort och så vidare, översatt till svenska. I dokumenten finns även långa listor på vilka banker och kort som stödjer Apple Pay, men svenska banker saknas fortfarande på denna lista.

En del av dessa sidor publicerades så sent som under tisdagen – så att det pågår ett febrilt arbete bakom kulisserna kan vi nog anta.

Mycket klokare över exakt när en svensk lansering för Apple Pay ska ske blir vi dock inte, men det mesta tyder på att det är väldigt nära nu – kanske i samband med att IOS 11.1 släpps till allmänheten i slutet av oktober eller början på november?