Artikel
Så blir årets ”Sommarlov” – då är det premiär

Så blir årets ”Sommarlov” – då är det premiär

by fettmin18 maj, 2018

Angelika Prick, Malin Olsson och Alexander Hermansson är programledare för ”Sommarlov”. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Malin Olsson, Alexander Hermansson och Angelika Prick är programledare när SVT:s ”Sommarlov” firar 40 år i sommar. ”Det här är utan tvekan ett av de roligaste programmen man kan jobba med”, säger Malin Olsson. Premiär är det 11 juni. 

Det har gått 40 år sedan SVT började sända tv-program för sommarlovslediga barn – i år är det Malin Olsson, Angelika Prick och Alexander Hermansson som är programledare för ”Sommarlov”. 

Premiär är det 11 juni. Sommarens sista avsnitt sänds 17 augusti. 

”Jag längtar efter att komma tillbaka till Sommarlov! Att få vara barnens sommarkompis är det finaste uppdraget man kan få och närmare ”rockstjärna” kommer man inte. Våra tittare är så hängivna – varje dag dyker det upp hundratals, ibland tusentals besökare på inspelningen. Det här är utan tvekan ett av de roligaste programmen man kan jobba med”, säger Malin Olsson i ett pressmeddelande från SVT.

I samma pressmeddelande går det att läsa att temat för årets ”Sommarlov” är demokrati. SVT skriver att det handlar om ”barnens rätt att göra sin röst hörd. Om vikten och glädjen av att säga vad man tycker, tänker och känner. Vad innebär egentligen demokrati? Vad är det för skillnad när en bestämmer allt och när man bestämmer tillsammans? Och vad gör man när man tycker det blir orättvist?”. 

Alexander Hermansson: 

”Temat demokrati känns superspännande! Vi kommer på ett lekfullt sätt att testa hur demokrati fungerar och ta reda på varför det är viktigt.”

Utöver det sänds naturligtvis också ett antal tv-serier – SVT nämner ”Mysteriet på Barnkanalen”, ”Bon”, ”Den gåtfulla ön” samt ”Kluro” – och varje fredag besöker en artist inspelningen. 

Dessutom: Sommarskuggan.

”Sommarlov” spelas in i Malmö och har premiär 11 juni i SVT och på Barnkanalen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program