Artikel
Uppgifter: Det här blir de största nyheterna i IOS 12

Uppgifter: Det här blir de största nyheterna i IOS 12

by fettmin13 februari, 2018

Efter att Bloomberg tidigare rapporterat om att Apple planerar att spara en del tänkta uppdateringar först till nästa år (i vad som lär kallas IOS 13), kommer nu fler detaljer om hur IOS 12 kan te sig. Det är återigen Bloombergs Mark Gurman som står för uppgifterna.

Och det blir ändå en del nyheter. En av de största är att Ipad lär få Face ID, vilket gör att även Ipad får funktioner som Animoji – och därmed förlorar fingeravtrycksläsaren. I övrigt beskriver rapporten:

  • Animoji kan användas i Facetime-samtal
  • Siri integreras djupare i IOS sökfunktion
  • Stör ej får fler funktioner, med möjlighet att automatiskt neka samtal eller tysta notiser
  • En ny Aktie-app med nytt utseende
  • Ett multiplayer-läge för ar-spel

Enligt rapporten kommer Apple nu också fokusera på mer av en tvåårs-cykel för både IOS och Mac OS, där varannan ny version innehåller fler nya funktioner och varannan fokuserar mer på stabilitet och prestanda. Detta för att minska arbetsbördan på Apples ingenjörer och utvecklare, säkerställa mer stabil och säker programvara, och att utlovade funktioner lanseras i tid.

Om alla dessa funktioner kommer kan till IOS kan vi såklart inte helt säkert veta, men enligt rapporten är det här vad som är målet just nu. Vad som verkligen når den färdiga versionen av IOS 12 lär vi få se på sommarens WWDC i juni i år.

Tidigare:

Axios rapporterar att Apple har ändrat planerna för IOS 12. Enligt sajten kallade Craig Federighi till ett stormöte tidigare under januari och meddelade att flera stora projekt har skjutits på tills nästa år för att utvecklarna ska kunna fokusera på stabilitet och prestanda.

Bland annat skulle IOS 12 ha fått en omdesignad hemskärm, nytt gränssnitt för Carplay och omgjord Mail-app. Men ett antal nya funktioner kommer ändå fortsätta utvecklas för att inkluderas när IOS 12 släpps i höst, bland annat bättre augmented reality, nya hälsofunktioner och nya föräldrakontroller.

9 to 5 Mac skriver att de också fick ett tips förra veckan om ändringarna, men valde att inte publicera det eftersom de inte lyckades hitta någon som kunde styrka påståendena.